Park Inn by Radisson Sofia

Check-in Date
Check-out Date
Стаи
1
Възрастни
Children

Забележителности

Опознайте забележителностите в София
Обградена от величествени планини, София впечатлява с неповторимо усещане на спокойствие и защитеност. Тя е една от малкото европейски столици с красива гледка и добре развити зимни курорти в близост – във Витоша и Рила (Боровец). На разположение на гостите са възможности за разходки в планината, както и за практикуване на голф.

В административния център на града улиците са покрити с прочутите жълти павета, които са подарък за сватбата на цар Фердинанд от австро-унгарското кралско семейство. В центъра на града се намират множество паметници на културата и административни сгради – Софийската национална опера и сградата на Народното събрание. Тук е разположен и храм-паметникът „Свети Александър Невски”, който се смята за най-грандиозната сграда в София. Близо до столицата се намира Боянската църква - част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Забележителната история на столицата е съчетана с модерен дух, представен от модните бутици и луксозни магазини в центъра на града. Пиано-баровете, клубовете и заведенията на открито са невероятна възможност да прекарате една вълнуваща нощ в София.

Градът предлага възможности както за пешеходни обиколки в центъра, така и за еднодневни екскурзии до някои от най-големите забележителности в страната - Рилския манастир и Стария град в Пловдив.

Сградата на Народното събрание и на Президентството
В сградата на Народното събрание се помещава държавният орган на законодателната власт на Република България. Разположена на площад „Народно събрание“, тя е построена в неоренесансов архитектурен стил и е обект на внимание от посетителите на столицата. Наблизо се намира и сградата на Президентството, чийто вход е пазен от гвардейски караул. През годините церемонията по смяната на караула се е превърнала в туристическа атракция и е една от забележителностите, които не бива да пропускате при посещението си на столицата.

Разстояние: 4.6 км; 11-мин път

Храм-паметник „Св. Александър Невски”
Величествената катедрала е един от символите на града и е забележителна със своята архитектура от XX век. Построена е между 1882 г. и 1912 г. в чест на руските войници, дали живота си във войната за Освобождението на България от турско робство през 1878 г. Със своето историческо значение катедралата е внушителен паметник на изкуството и културата, разположен в сърцето на София.

Разстояние: 4.8 км; 12-мин път

Национален исторически музей
Националният исторически музей е един от най-големите исторически музеи на Балканите. Той съхранява над 650 000 експоната, а колекциите му датират от прaисторическата епоха. Посетителите имат възможност да разгледат разнообразни тематични изложби, както и многобройни златни експонати, съкровища и документи с огромно историческо значение.

Разстояние: 13.3 км; 21-мин път

Национален дворец на културата
Националният дворец на културата е най-големият многофункционален изложбен и конгресен център в югоизточна Европа. През юли 2005 г. e обявен за най-добрия конгресен център на годината в света от Международната организация на конгресните центрове. В НДК се провеждат концерти на български и световноизвестни изпълнители поради големия капацитет на залите.

Разстояние: 4 км; 10-мин път

Шопинг центрове – Шопинг центровете в София са популярно място за пазаруване и забавление.

  • Paradise Center, e най-големият търговски център в България. (Разстояние – 2 км; 5 мин. път)
  • City Center Sofia е първият съвременен търговски център в столицата. (Разстояние - 3 км; 6 мин. път)
  • Serdika Center - е мястото, където се предлага най-голямо разнообразие от търговски марки в София. (Разстояние 4 км; 8 мин. път)
  • Mall of Sofia е един от първите съвременни търговски центрове в България, успял да се установи като притегателна точка както за жителите на града, така и за посетителите му. (Разстояние 6.5 км; 15 мин. път)